donderdag 16 oktober 2014

dagboek 15/10/14

We hadden heel veel appeltjes in de klas en wilden ze in de oven klaarmaken. 
Gisteren hebben we uitgezocht of we voldoende ingrediënten in ons kookkastje hadden. 
We hadden nodig voor 22 personen:
330g rozijnen, 220g boter, 110g bruine suiker, 11 eetlepels honing, 11 eetlepels water, een beetje kaneel en uiteraard 22 appelen. Dat hadden we allemaal, behalve een appelboor om het klokhuis eruit te halen.

Gelukkig, vandaag had Stien een appelboor mee. Dan konden we aan de slag. Iedereen maakte zijn eigen appel klaar om dan de oven in te gaan.
Wegen met de balans, elkaar helpen, alle lekkere dingetjes in de appel steken en erover lepelen, een plan van de ovenschaal schrijven om ieders appel terug te vinden, ... werken dus!

recept appel in de oven:
met een appelboor het klokhuis verwijderen

15g rozijnen wegen en in de appel scheppen

5g bruine suiker wegen en in de appel doen

snuifje kaneel erbij

10g boter bovenop de appel leggen

overgieten met een halve eetlepel honing en een halve eetlepel water

appeltjes in de ovenschaal zetten en 40 minuten bakken in de oven op 190°C


Ondertussen versneden Lore, Liam, Briek, Ferre, Tibo en Alany de 2 reuze-courgettes van Liam in stukjes. Zo hadden we nog 8 zakjes courgettes voor de diepvries, om binnenkort opnieuw soep te maken en te verkopen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten