zondag 28 september 2014

dagboek 22/9/14

Bezoek van Gerry, de brandweerman
In onze klas en tijdens het eten buiten, zagen we telkens 1 of meerdere wespen. Liam en Ferre dachten dat er een wespennest kon zijn. Liam belde zijn nonkel Gerry op om te komen kijken. 


Gerry was op de ladder aan het klimmen en hij moest gaan kijken of er een wespennest was. Hij zag geen wespennest. Wij hebben rond de klas gezocht naar een klein gaatje. In de grond zagen we een gaatje, daar zit misschien een nest.
Rube

Gerry had een bus mee waar een poeder in zat. Het poeder was droog maar als je het in een wespenhol deed dan vliegen ze eruit. Maar soms lukt het niet, je moet ook hard pompen. 
Zendé

Gerry heeft een wespennest (denken we) bespoten met een wit poeder om de wespen te doden. Want als de wespen naar buiten komen, raken ze het witte poeder aan en brengen ze het zo naar de koningin. Als de koningin het poeder gekregen heeft, gaat ze dood. Als de koningin dood is, dan ook alle andere wespen. Maar we weten niet goed dat het wel een wespennest is.
Victor

Gerry zei dat de brandweer wespen doodt met poeder en voor nesten een soort water. Hij zei ook dat er weinig hommels zijn en dat je hommels niet mag doden omdat ze bijna uitgestorven zijn. Axl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten