zaterdag 4 januari 2014

dagboek 20-12-13

In de loop van de week groeide de stapel cadeautjes onder onze boom. Vanochtend werden de laatste pakjes gelegd, helemaal klaar voor het feestje in de namiddag. Ongeduldig werd er afgewacht tot ze aan elkaar konden gegeven worden.

Eerst werkten we in de voormiddag verder aan onze nieuwjaarsbrief. We waren maandag begonnen met een ontwerp voor onze tekst te bedenken, dinsdag hadden we onze klastekst. Daarna kwamen de ontwerpen voor de illustratie, woensdag zijn we samen tot 1 idee gekomen. We gingen alle ingrediënten voor een gelukkig jaar op onze brief zetten. Elk ingrediënt op een andere manier: met papier, lijmdruk, dotpaint, ... Dat hebben we de vorige dagen zoals een fabriekje in orde gemaakt. Er is heel hard gewerkt om te schrijven en mooi werk te maken voor de brieven.
Kan je ontdekken welke ingrediënten in elke brief gemaakt zijn?
 
Dan eindelijk het feestje. De peperkoekjes werden door Briek en Mauro samen met onze kookmama Anja dinsdag al klaargemaakt, een idee van Liam om tijdens het feestje te smullen.
Lore werd 9 jaar vandaag, zij mocht beginnen met haar cadeautje af te geven. In een gezellige sfeer kreeg ieder zijn pakje van een klasgenoot.

voor wie zou het volgende pakje zijn?
wat zit er in?
spannend
spontaan applaus voor al het mooie werk.
 
Onze dag eindigde met een magnifieke traktatie van Lore. Verse fruitsla in een chocolade kommetje met een bolletje ijs. Dankjewel Lore! Lore vertelde over ballonnen in chocolade doppen om zo een kommetje te krijgen, en daar hoorde ook een ontplofte ballon bij.

Onze laatste schooldag van 2013, op naar de 1ste in 2014!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten