donderdag 14 maart 2013

dagboek 12-03-13

Het is wit als sneeuw, zou het sneeuw zijn? Ja het is. De sneeuw valt op de grond en soms ook in je mond. Je maakt elfjes en sneeuwpoppen, je gooit sneeuwballen maar soms wil je ook dat het zomer wordt. Dan zeg je: ik wil zomer op mijn bord.
Fien


Vandaag ligt er sneeuw op de grond, wij kunnen spelen.
Khava


De winterse lente
De sneeuw dwarrelt wild heen en weer. De grond wordt wit. Ik loop langzaam naar buiten. De sneeuw kleeft tegen mijn voeten tot ik val. De sneeuw plakt aan mijn kleren, heerlijk, zo'n sneeuwdag.
Noah


De sneeuw valt zacht uit de lucht en raakt zachtjes de grond. Zo komt er veel sneeuw op de grond. Soms draait hij zomaar in het rond, maar pas op, anders glij je op je kont.
Arne C.


Buiten ligt er sneeuw. Gisteren was er ook een beetje. Wij gaan buiten spelen, met mooie sneeuw en vrieskou buiten.
Rayana


De sneeuw die door de bossen dwarrelt. De sneeuw die rond de bomen waait.
Pepijn


De sneeuwvlokjes dwarrelen in het rond. De wind duwt ze naar de grond. Nu het bijna lente is, begint het te sneeuwen, dat zal raar zijn voor de meeuwen.
Wies


Wanneer schijnt de zon weer? Ik kan niet wachten tot het zomer is, dan kunnen we duiken en zwemmen zolang we willen.
Leonard


De sneeuw valt sierlijk op de witte mat. De daken zijn wit in plaats van zwart. De sneeuwvlokken dwarrelen nu het nog kan, er komt toch geen einde aan. De bomen zijn nog bedekt met sneeuw tot de zon ze wekt. Ons gras is wit, hoe mooi!
Merel


Sneeuw voor altijd
Duizenden vlokjes dwarrelen, vrolijk en vrij, dat helderwitte, hoe komen ze erbij, alles sneeuwt vol, tot ik bijna niets anders meer dan sneeuw zie. Maar hij blijft dwarrelen tot in het oneindige, zolang tot ik erin zou kunnen verdwijnen. Nu noemt men dat het niets. En nu denk ik eraan dat ik dit niets in de zomer soms zo hard mis.
Katoo

3 opmerkingen:

 1. Wauw, po√ęzie bij de Neteltjes... Mooi gemaakt, allemaal!

  An
  Mama van Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er gevaarlijk uit zo'n ijspegel ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik voel...een tinteling over mijn ruggegraat, kriebels en de haren op m'n armen komen omhoog...
  Knap van jullie !!

  Myriam,
  Mama Katoo

  BeantwoordenVerwijderen