zondag 24 maart 2013

aboriginals dansen rond een kangoeroe


Wij mochten meedoen aan de tentoonstelling van Tineke (de mama van Pepijn) die kunstenares is, en zo een dotpaintwerk maken. Het ontwerp dat door Anna, Febe en Cleo is bedacht en uitgewerkt, is in Australische aboriginal-tekens geschilderd.
De tekens stellen een verhaal voor, namelijk
er dansten aboriginals rond een kangoeroe en een babykangoeroe. Het regende, en de aboriginals gingen weer rondtrekken. Ze kwamen een struik tegen en trokken verder. Ze kampeerden en vertrokken terug. Dan rustten ze samen uit rond een lekker vuurtje.
We hebben de kleuren van de vlag gebruikt: rood van de aarde, geel van de zon en wit van het krijt. Het wit zit wel niet bij de vlag, maar de aboriginals beschilderen hun huid met wit krijt dus konden we het gebruiken. Er zit ook zwart van hun huid in de vlag maar dat hebben we niet gebruikt omdat dat niet mooi en niet echt zichtbaar is op zwart doek en de andere kleuren zijn er wel mooi op. Eerst hebben Cleo en Harte de figuren geschilderd. Daarna hebben Cleo en Febe de dansende mensen en de regen gedotpaint. Daarna hebben Cleo en Katoo de rest gedotpaint.
En als allerlaatsten hebben Cleo en Harte nog iets bij geschilderd en afgewerkt.
Nu is het kunstwerk af. We vinden het heel mooi.
De rest van de klas heeft het van ontwerp tot afwerking telkens mee besproken.

schrijvers tekst: Cleo en Katoo
de Neteltjes van Freinetschool Triangel

2 opmerkingen: