dinsdag 29 januari 2013

dagboek 26-11-12

Wij hebben een voorstelling over India gedaan voor de Bijtjes, zij waren ook bezig over India, we wilden graag tonen wat wij al gedaan hadden.
Toen ze binnenkwamen verwelkomde Wies ze en zei Namasté. Dat is in het Indisch hallo. Hij presenteerde ook het toneel van prins Rama. Dat is een legende hoe het feest van het licht is ontstaan, het Diwalifeest.
Na het toneeltje kregen ze het verhaaltje van ‘Dipti tekent op de muur’ te horen. Daarna kregen ze onze Indische dans te zien, namelijk het gevecht tussen de zwaan en de leeuw.


Toen kregen ze thee uit de Himalaya. Sommige lusten het niet, omdat ze natuurlijk andere thee gewoon zijn. Daarna kregen ze het verhaal ‘Sohan’s dorp’ te horen. Dat gaat over een Indische jongen die zijn familie voorstelt die op het platteland woont. De 2 verhalen zijn in madhubani-stijl getekend.
Op het einde konden ze nog vragen stellen. Ze zeiden vooral dat ze het mooi vonden. Dat deed ons veel plezier. Ze zeiden allemaal dank u en namasté en tenslotte daaag Neteltjes het was heel leuk. Zo was het.
Merel en Reinout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten