woensdag 19 december 2012

madhubani tekeningen

Dit hier is een pauw, en in de pauwenogen gebruik je blauw, maar nog steeds is dit geen gewone pauw …
Het is namelijk een pauw getekend in Madhubani!
Madhubani is een speciale tekenstijl, Madhubani’s geboorteland is India. Madhubani heeft zijn (of haar) mooie naam te danken aan een kunstenares, Ruya Karn. Zij tekende in deze stijl en woonde in een streek genoemd: Madhubani! Zo kreeg de stijl deze naam!
Katoo

We waren bezig over India. We kregen dus een koffer over India, op de koffer stond Diwali. Dat betekent in India feest van het licht. Daarna als de koffer weg was, kregen we een brief. Dat was voor een madhubani-wedstrijd. Dus besloten we mee te doen. Iedereen maakte hun eigen madhubani-tekening. Ik had zelf ook een madhubani-tekening gemaakt, het was een vis. Ik heb de vis eerst op een blad ontworpen en dan op een mooi papier. In een boek van onze klas stond deze vis, het boek noemt ‘alles over dieren van Adelaar tot Zebra’. Febe
Grauw! Ik ben tijger, ik lig in het gras, ik kijk naar de dieren. Het is nacht. Tijger slaapt in de nacht. Uil zegt oe oe!
KhavaDe vlinders fladderen in het rond. Ik weet niet wat ze aan het doen zijn. Maar ik denk dat ze tikkertje aan het spelen zijn. Eej, ik wil ook meedoen.
CleoEen giraf die op een mooie dag in het bos is aan het wandelen. De bomen die hij in de verte ziet worden steeds groter en groter en die achter hem worden steeds kleiner en kleiner. De zon schijnt voor de giraf mooier van ooit tevoren.
Arne C.
Hoi, ik ben Ar en mijn achternaam is Regenboog.
Ik ben een Ara. Ik verstop me voor Paulo de Pauw.
Tussen al die regenboogkleuren zal ze me nooit vinden.
Sssssst, daar komt ze!
Ha niet gevonden, nu kan je terug praten.
Blablablabla nee niet zo. Rustig. Ja zo!
Fien

Hallo, ik ben Anna Boyle, het baasje van Max.
Max is mijn hond en hij doet altijd zot.
Streepje is mijn HVF hartsvriendin forever. Streepje!
Daaag Streepje! Waar ben je?
AnnaHallo allemaal, ik ben Streepje de Zebra.
Ik hou veel van Streepje. En jij?
Harte Burm heeft mij in madhubani-stijl getekend.
Tof he?
Mijn beste vriendje heet Max, hij is een hond.
Anna Boyle heeft hem ook in madhubani-stijl getekend.
Harte


Hallo ik ben Flodder. Ik ben heel verlegen en daardoor durf ik ook niet te vragen aan andere vlinders of ze mijn vriend of vriendin willen zijn, dat is jammer. Hé, daar op een andere prent zie ik ook vlinders die tikkertje aan het spelen zijn. Ik ga proberen te vragen of ik mag mee spelen.
Merel


 

Het is nacht. Uil zegt ‘oe oe oe’! De uil wil slapen.
Uil is niet moe. Ze zegt nog een keer ‘oe oe’!
Zon gaat weg. De maan komt er aan.
De uil is heel blij. Het is maan gekomen. Ze was heel blij.
De uil zegt nog een keer ‘oe oe oe’!
Ze was heel blij.
RayanaEr staat een giraf in de wei die verdwaald is in zijn ei.
MilanEen slang kruipt op de grond op zoek naar iets te eten. Hij had vandaag nog geen enkele muis dood gebeten. Hij was op weg naar dikke pech. Toen passeerde de slang een appelboom. Iets te eten is beter dan niets te eten.
Arne R.

Schildpad, ik wou dat ik mee kon zwemmen in de oceaan. De oceaan is zo blauw dat je hart er van springt.
Noah

Hier zijn ze dan, de pijlgifkikkers.
Ik ben er opgekomen door dat ik eerst een kikkervisje als ontwerp had, en toen zei Els dat ik ook iets kleurrijkers kon nemen, dus nam ik pijlgifkikkers. Ik vind ze heel mooi!
SemIk heb een goudvis getekend als aandenken aan onze dode vis.
Reinout

Mijn madhubani is een vinvis. Ik heb veel blauw gebruikt.
Maar mijn kader is geel, oranje en groen.
Leonard

Mijn slechtvalk heeft een slechte dag want hij valt elke dag.
Symon

Hallo, ik ben Ronkie de aap. Mijn papa heet Wies.
Ik kom uit India en mijn familienaam is Madhubani.
Mijn mama vindt dat ik op papa Wies lijk.
Tot ziens.
Wies

Ik heb een roodstaartpapegaai getekend, deze is heel gemakkelijk om te temmen. Temmen zoals hem laten staan op je hand.
MauroIk heb een zeepaard getekend. Bij het zeepaard is niet het vrouwtje zwanger maar het mannetje.
TiboDit dier heeft veel plezier want hij speelt aan de rivier. Hij zit daar op zijn tak op zijn gemak naast het wateroppervlak. Pepijn

3 opmerkingen:

  1. Supermooi, Neteltjes! Dat hebben jullie allemaal goed gedaan! Namaste!

    An
    Mama van Merel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. stuk voor stuk echte kunstwerken! Eva (mama Fien)

    BeantwoordenVerwijderen