donderdag 13 december 2012

dagboek 3-12-12

Op 3 december 2012 zijn wij met de klas naar een film geweest, Patatje Oorlog. Dat gaat over een meisje en haar papa die naar de oorlog gaat om daar mensen te helpen en te verzorgen.

Het begon met een bange man. De papa vertelde altijd een verhaal over een meneer die altijd bang was. Tot op een dag er een boom op zijn huis viel en hij dood was. Dus bang zijn is niet het beste om te doen.

Elke dag belde de papa naar zijn vrouw en dochter Kiek. Na een tijd belde de papa niet meer en was hij vermist. Kiek was heel bang dat haar papa dood ging zijn. Dus dacht ze dat als ze een dode muis en een dode hond had dat de kans dat ze een dode papa zou hebben kleiner was.

Ze had bij haar school toneel Peter Pan de hoofdrol. Toen ze ontdekte dat haar papa vermist was, wilde ze geen hoofdrol meer spelen, want haar papa kon toch niet komen kijken naar het toneel, dus wilde ze een boom zijn.

Ze had een misvormde muis gekocht, zodat die kon sterven en de kans kleiner was dat haar papa dood ging. De muis ging door de zon dood, maar dat had Kiek expres gedaan. Toen ze ging wandelen wou ze haar hond van de brug gooien maar iemand hield haar tegen. Wat een geluk. Om het goed te maken waste ze de hond maar met de verkeerde zeep en toen vertelde ze het aan haar mama wat ze allemaal had zitten denken.

De mama zei dat je wel kan denken maar het echt doen zal je niet.

Op het einde van de film, tijdens het toneel, gingen de mama en de oma voor het einde weg. Kiek ging er direct naar toe. Het leek of de papa dood was maar hij was gewond. In het ziekenhuis lag hij wel want hij had maar 1 been meer.
Kiek kon ook al beter skaten, maar brak toch haar arm. Zo ging ze met gebroken arm naar haar papa in het ziekenhuis. Toen de mama kwam, deden ze alsof ze samen sliepen en het was wel wat gelach dan.

Maar ok, nu is iets anders dan alleen hoe het ging. De toneelspeler die Kiek speelde, vond het moeilijk om verdrietige deeltjes te doen en in deze film zijn er heel veel want in het echt is ze super positief. Met de hond acteren was moeilijk en tijdens de scene in het bad moest iemand in de bodem van het bad liggen en de hond vasthouden.

Met het bespreken in de klas, zijn we ook beginnen te praten over waar je niet graag over praat. Iedereen had iets anders. In de film praatte Kiek niet graag over haar papa en het gevaar in de oorlog, pas op het einde babbelde ze met haar mama erover.

Groetjes Arne C, Mauro en de Neteltjes
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten