maandag 24 oktober 2011

Lijmdruk, avocado en pannenkoeken

Vandaag hebben we hard gedrukt aan de voorkant van de schoolkrant. Vorige vrijdag werd een ontwerp gemaakt, daarvan maakten we 3 lijmdrukken zodat vandaag de drukploegjes aan de slag konden. Onze werkjes geven we door aan de banaantjes die ze afwerken met stempels. Morgen zijn we op bezoek naar onze correspondenten, dus woensdag nog doorwerken om tijdig klaar te zijn.


Sem en Esubalew hadden gepland om samen met Anja (mama Willem) vandaag pannenkoeken te bakken. Sem had een recept van zijn mama, vorige vrijdag hebben we alle afspraken gemaakt zodat we vandaag aan de slag konden gaan. Maar vandaag was Sem ziek. Wat nu? Anja komt langs om te koken, dus beslisten we dat Arne R mee met Esu kon pannenkoeken maken. Wanneer je terug bent Sem, spreken we af wanneer jij kan bakken.
Aan de slag met melk, bloem, eieren, spuitwater, ... Heerlijk, voor ieder een pannenkoekje. We hadden ook veel beslag over. Dit konden we verder opbakken of ... we nemen het morgen mee naar onze correspondenten, zodat Esu en Arne R daar hun bakkunsten kunnen tonen en voor ieder nog een pannenkoekje kunnen bakken.


Een tijdje geleden bracht Fien een avocadopit mee naar school. Wat is een avocado? Waar groeit het? Wat voor vrucht is het? Hoe ziet het eruit? De avocadopit heeft Fien in een potje met grond gezet, ondertussen zijn er wortels aangeschoten. Willem ontdekte dat er in het documentatiecentrum een anderhalve jaar oude avocadoplant staat, die staat nu ook in de klas en krijgt elke week een beetje water. We hopen dat Fien's pit ook uitgroeit tot een boompje.
Er werden ook 2 avocado's meegebracht om te onderzoeken. Ze hebben een tijdje liggen rijpen, tot ze vandaag echt wel moesten gebruikt worden. Ze waren van frisgroen naar donkerzwart gegaan. De avocado's werden opengesneden, pit eruit, vruchtvlees uitschrapen, citroen en zure room erbij en proeven met tortillachips. Het valt in de smaak bij de meeste, zelfs de zure room. Mmm.

2 opmerkingen:

 1. Wat een harde werkers zijn die neteltjes!
  Dat ziet er allemaal erg lekker uit.
  En we kijken ook uit naar de triangelkrant deze week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dag Neteltjes,

  Al jullie kooklessen werpen vruchten af: Anna is uit meer dan 1600 kindjes gekozen om een auditie te doen voor Junior Master Chef! Misschien kennen jullie dat wel van op de TV? Een auditie is een soort van proef.
  Ik hou jullie op de hoogte hoe het verlopen is ;-)
  groetjes, mama van Anna
  xx

  BeantwoordenVerwijderen