donderdag 13 oktober 2011

Cake verkeerd

Pepijn en Willem wilden graag cake verkeerd maken. Pepijn had al een recept uit zijn kookboek vegetarisch koken. We bekeken het recept en spraken af wie welke ingrediënten ging meebrengen en keken na wat we in de klas nog liggen hadden. Ze gingen dan maandag samen met Anja (mama Willem) aan de slag: recept lezen, wat hebben we nodig, hoeveel dl, g, ... en koken maar!
Net voor het einde van de dag kon de cake uit de oven gehaald worden, maar hij moest afkoelen, waardoor we moesten wachten met smullen tot de volgende schooldag.

Ruiken aan de lekkere saus. Wat zou er inzitten?

De cake uit het handige bakblik halen en omdraaien. Ziezo, daar komt de ananas tevoorschijn!
'Daarom heet hij cake verkeerd, want hij zit verkeerd in het bakblik.' We denken dat we zo het raadsel van het verkeerd hebben opgelost.

Dan nu nog verdelen, hoe pakken we dat aan?
Discussie: verdelen in schijven, da's dan niet eerlijk, en geen gelijke delen. We zijn met 22, dat is lastiger. 24 lukt wel, dan hebben we nog een stukje voor Lore en Patrick. We verdelen in 2 grote gelijke delen. Elk groot stuk nog eens in 12 verdelen. We beginnen met in 4 te verdelen, en tenslotte elk klein stukje nog eens in 3. Iedereen akkoord.


Willem en Pepijn bezorgen iedereen een stukje cake verkeerd en scheppen lekker veel saus bij. De saus wordt nadien door veel kinderen bijgevraagd. Bijna iedereen vindt het zeer smakelijk.

2 opmerkingen:

 1. Het was inderdaad zeer lekker én de stukjes die we kregen waren goed uitgerekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er inderdaad heel lekker uit. Wat hebben jullie het mooi kunnen verdelen!
  Jammer dat er geen stukje overbleef voor mij...

  Groetjes

  An
  Mama van Merel

  BeantwoordenVerwijderen