maandag 14 maart 2011

Marcel op bezoek

Marcel, de kleine broer van Ludwig, is samen met zijn mama op bezoek geweest in de klas.


Er waren verschillende ideeën voor een cadeau voor Marcel, maar uiteindelijk hebben we gekozen om een voelboek te maken. We zijn aan de slag gegaan met tekst, tekening, voelmaterialen, ...
Het paard heeft zachte manen en een staart. Het heeft 4 hoeven, die beschermt hij met hoefijzers. Hij kan hard rennen en hinniken. Hij eet het liefste gras. Buiten, boven de wei zijn ook wolken, die zijn heel zacht. Voel maar eens aan het gras, de manen, wolken en de staart.
Chinouck

Pik, de kip, lag zachtjes in het stro te slapen. Ze werd wakker door Kakel, de haan.
Kakel, de haan, zei: 'ku ku', want hij kon niet meer kraaien. Pik zei: 'arme Kakel, ga jij maar rusten!' Na een uur werd hij wakker. Hij probeerde te kraaien. JOEPIE ! Hij kan het !
Jade en Anna


Een slang is een glibberig dier. Voel maar eens. Dat is goed in dit verhaal want er was eens een slang. Hij was in het bos aan het kruipen. Opeens zat hij vast tussen een hoop stenen. Hij kon eruit kruipen door zijn glibberige huid. Oef!
Willem en Gerrit

Er   was   eens   een   vogeltje   die   noemde   Snaveltje.   Hij   kon   nog   niet   vliegen.   Hij   woonde   in  een   vogelhuisje.   Hij   wou   leren   vliegen.   Hij   sprong   er   meteen   uit.   Er   kwam   hele   harde   wind   dus  bleef   hij   zweven.   Hij   kon   net  zo   goed   vliegen   als   alle   andere.   
Ludwig en Annemiek  


Wat zegt een vis? blub, blub, blub
Kan jij dat ook?
Doe het eens. blub, blub, blub
Nu een verhaal. Er was eens een vis die woonde in de zee. Het was er zo mooi dat hij er nooit weg wou. Op een dag werd hij gevangen. Oei, oei, oei, wat nu! Oef, hij kon nog net ontsnappen. Jeeeej!    
Jens en Kelvin

Er was eens een walvis zo zacht als vilt. Op een dag ging hij zwemmen tot dichtbij het strand. De walvis zag Ludwig en Marcel spelen op het strand. Ludwig pakte Marcel op zijn rug en ze zwommen samen tot bij de walvis. Die maakte met hen een klein tochtje. 's Avonds bracht hij ze terug. Ludwig en Marcel vonden het een leuke dag met hun walvis. Af en toe komen Ludwig en Marcel nog eens terug om een tochtje te maken.
Kitana en Esubalew

4 opmerkingen:

 1. Zo mooi! Als de kleuters in onze klas ooit een boekje willen maken, zal ik zeker jullie hulp inroepen.
  Jullie hondenshow was ook al zo mooi... Is de post van Seppe aangekomen voor Esu?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De tekening is aangekomen, ik vond de tekst heel leuk en de tekening heel mooi. Seppe kan goed tekenen. We konden op de tekening de springplank, de ring en de bomen duidelijk zien. Bedankt Seppe voor je tekening. Esu

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hi hi, Marcel is zo grappig! mooi kindje!
  proficiat aan grote broer Ludwig.
  grts,
  mama van Anna

  BeantwoordenVerwijderen